آفتابگیرها : (sun shade louvers )
آفتابگیرهای آلومینیومی امروزه به نامهای لوورو شیدر در بین معماران آشنا میباشد و با استفاده از مواد مختلف به ویژه آلومینیوم و چوب و در اشکال دوکی و مستطیلی ، اس و زد تولید میشود و دارای تنوع اشکالی و طیف رنگی وسیعی بوده و در دو سیستم ثابت و متحرک با توجه به نیاز و بودجه سازندگان مورد استفاده قرار میگیرد.
امروزه استفاده از نمای شیشه ای بدلیل زیبایی شناسی و استفاده از نور خورشید در جهت صرفه جویی انرژی بسیار مورد استقبال معماران قرارگرفته است .
نمای شیشه ای ( curtain wall ) در کنار مزایای بسیاری که دارد دارای معایبی نیز میباشد که تابش مستقیم نور خورشید و ورود تشعشعات نوری و بازتاب آن و ایجاد حالت گلخانه ای در طبقات ساختمان مخصوصا در کشورهایی که از تابش آفتاب شدیدی برخوردارند مثل ایران از آن جمله میباشد .
راهکارهای متفاوتی برای بوجود نیامدن و جلوگیری از تابش مستقیم خورشید توسط سازندگان و مهندسان ارائه شده است که از جمله آنان میتوان به استفاده از کنترلهای بیرونی یا همان لوورها اشاره کرد .
استفاده از پرده های داخلی فقط برای ساختمانهای مسکونی با نمای شیشه ای امکانپذیر است زیرا مجتمع های اداری و تجاری امکان نصب پرده هایی نظیر لوور دراپه و کرکره ای را ندارند و از طرفی به دلیل استفاده از جنس ها و شکل های مختلف در پرده های داخلی نمای خارجی شکلی یکدست به خود نگرفته و از لحاظ معماری مشکل ساز بوده و از طرفی حالت گلخانه ای کماکان ایجاد میشود .
راه حل دیگری که با مشکلات و معایب زیادی همراه میباشد استفاده از شیشه های رفلکس کننده نور میباشد .این شیشه ها با ایجاد یک لایه رفلکس کننده نور از هر جهت عمل میکنند یعنی در طول روز از بیرون ساختمان و در شب از داخل ساختمان مثل یک آیینه عمل کرده و دید مناظر داخلی و بیرونی را از دسترس خارج میکنند .
ولی پیشنهاد ما به شما استفاده از آفتابگیرهایی در نمای خارجی میباشد که دارای مزایای غیر قابل تردید میباشد که از جمله آنان میتوان به موارد ذیل اشاره کرد :
1-زیبایی خاص این لوورها در نمایهای شیشه ای غیر قابل انکار است .
2- قابلیت تنظیم نور ورودی در طبقات به صورت مجزا و مستقل و دلخواه .
3- از بین بردن کامل حالت گلخانهای زیرا این لوورها در بیرون ساختمان نصب شده و در هوای آزاد گرمای خود را ازدست میدهد بنابراین هیچگونه انتقال حرارتی به داخل ساختمان ندارد .
4- در صورت استفاده از لوورهای متحرک امکان بستن کامل لووها برای شرایطی نظیر طوفان و زلزله فراهم می آید که از سقوط خرده های شیشه به پیاده رو جلوگیری میکند .
5- لوورهای آلومینیومی مانند نرده عمل کرده و شرایط امنیتی را فراهم میکنند.
6- در صورت تغییر در نمای ساختمان حداقل 35 درصد هزینه به دلیل بازیافت آلومینیوم به مالک قابل استرداد است .
7- در صورت استفاده از شیدر های آلومینیومی متحرک نیازی به استفاده از پرده های داخلی نمیباشد و این امر هم از نظر زیبایی مراکز اداری و تجاری و هم از جهت صرفه جویی در هزینه قابل توجه است .
لوور های آلومینیومی دارای ابعاد و اندازه و شکلهای یبسیار متنوعی میباشد که از آن جمله میتوان به لوورهای دوکی ، باکس ، نیم دوکی ، اس و زد ، کمانی و غیره اشاره نمود و همچنین تنوع رنگ بسیار بالا با سیستمهای کوره ای و آنودایز نیز فراهم میباشد .